Συνέντευξη στο Ρ/Σ "REAL FM"

09-05-2011


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "REAL FM" και στους Κάτια Μακρή και Ανδρέα Κωνσταντάτο μεταξύ άλλων δήλωσε:
Για τη συνάντηση του Λουξεμβούργου:
«Όταν ο πρόεδρος του Γιουρογκρουπ καλεί σε μυστική συνάντηση αυτό έλειπε να βγει ο Υπουργός οικονομικών και ο Πρωθυπουργός με ντουντούκα και να το ανακοινώσουν» η απάντηση του Μιλτιάδη Παπαιωάννου για τις αντιδράσεις και συμπλήρωσε « κάποτε πρέπει να σοβαρευτούμε σε αυτή τη χώρα όλοι μας, αλίμονο λοιπόν αν αυτή τη στιγμή τόσο κρίσιμα ζητήματα να δημοσιοποιούνται και να είναι αντικείμενο της αντιπαράθεσης της Κυβέρνησης με την όποια αντιπολίτευση».
Για τη συναίνεση και για εκλογές:
Για τις καθυστερήσεις ο κ. Παπαιωάννου , τόνισε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει τη συμπαράσταση των πολιτικών δυνάμεων και διευκρίνισε πως « δεν έχει ουσιαστική κριτική που να οδηγεί σε παραπέρα αποτελέσματα».
« Σε αυτή τη χώρα δεν έχουμε βρει πεδίο συνεννόησης και για εμένα αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα, τι θέλω να πω με αυτό. Να πάμε σε εκλογές; Τι θα γίνει με τις εκλογές , θα σας φέρω το σενάριο , το πιθανότερο είναι να έρθει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ , το πιθανότερο είναι να μην έχει πλειοψηφία , να πω τα πράγματα με το όνομα τους, τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Θα υπάρξει συνεννόηση ή θα μπούμε σε περισσότερη πολιτική αστάθεια; Η πολιτική σταθερότητα είναι όρος για να προχωρήσει η χώρα μπροστά ... θεωρώ ότι οι εκλογές αυτή τη στιγμή θα είναι έγκλημα σε βάρος της χώρας και του λαού της».


Σκέψείς & Προτεραιότητες

 • Επιτάχυνση απονομής Δικαιοσύνης

  Στο χώρο της Δικαιοσύνης πρέπει να κάνουμε πολλά, να κάνουμε άλματα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα

 • Η Αναθεώρηση του Συντάγματος

  Έχουμε ένα καλό και προοδευτικό Σύνταγμα. Με βάση τις εξελίξεις και τις αρνητικές εμπειρίες από την εφαρμογή του, χρειάζονται αναμφιβόλως βελτιώσεις και αλλαγές. Το Σύνταγμα, όπως και το σύνολο του νομικού μας οικοδομήματος, πάσχουν στην στρεβλή εφαρμογή τους...

  Περισσότερα »

 • Οικονομική Κατάσταση

  ...Εδώ φαίνεται ότι οι ηγεσίες της χώρας δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος και ότι την οικονομική κατάσταση πρέπει να τη βγάλουμε όλοι μαζί πέρα...

  Περισσότερα »