Μιλτιάδης Παπαϊωάννου | Δικηγόρος - πρ. Υπουργός


Συνέντευξη στο Ρ/Σ "ΡΑΔΙΟ 9"

20-01-2011

Για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, για τη Siemens και τις αλλαγές στον νόμο "περί ευθύνης υπουργών" μίλησε στο "ΡΑΔΙΟ 9" και στην εκπομπή του κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:


Μιλτιάδης Παπαϊωάννου: "Και αν έχουν παραγραφεί τα εγκλήματα όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να ξέρετε ότι το Σύνταγμα που όλοι το πυροβολούμε - γιατί δυστυχώς στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένας συνταγματικός λαϊκισμός - έχει ασφαλιστικές δικλείδες, λέει ότι αν για οποιονδήποτε λόγο και σε αυτό περιλαμβάνεται και η παραγραφή ξεκάθαρα, δεν περατωθεί διαδικασία κατά προσώπου που διετέλεσε μέλος της κυβέρνησης, δηλαδή υπουργός ή υφυπουργός, η Βουλή μπορεί ύστερα από αίτηση του ίδιου να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας. Εάν οι άνθρωποι αυτοί, οι συνάδελφοί μου, οι βουλευτές, οι πρώην υπουργοί που σήμερα τους δόθηκε μια κατηγορία έστω αν έχει παραγραφεί, αν θέλουν για τους ίδιους να λάμψει η αλήθεια, υπάρχει διαδικασία. Το λέω αυτό διότι δυστυχώς έχουμε αναγάγει ως κυρίαρχο θέμα την έλλειψη νόμων, ενώ το κυρίαρχο θέμα είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης. Προφανώς να συμφωνήσουμε ότι θέλει και αλλαγές ο νόμος αλλά να πούμε και κάτι άλλο. Ότι ο νόμος αυτός βελτιώθηκε σε σχέση με το ό,τι ίσχυε πριν".

Τονίζει ότι: "Είμαι από εκείνους που υποστηρίζουν με φανατισμό ότι για τα ζητήματα της δωροληψίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος να μην υπάρχει ποτέ παραγραφή για τους πολιτικούς. Αλλά αν από την άλλη μεριά λέμε ότι ένας υπουργός έβαλε μια υπογραφή του και μετά από 10 χρόνια κάποιοι διαπίστωσαν ότι επήλθε κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα στη λειτουργία της οικονομίας πρέπει να πάει φυλακή, εκεί θα με βρείτε απέναντι".

"Ανοίξτε τα κανάλια και δέστε τί γίνεται αυτή τη στιγμή. Να ακούω χθες το βράδυ για την σπείρα των 300! Έλεος! Δηλαδή τί θέλουμε αυτή τη στιγμή; Θα ακυρώσουμε τη δημοκρατία;"