Μιλτιάδης Παπαϊωάννου | Δικηγόρος - πρ. Υπουργός


Αρθρο στην εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ"

28-02-2007

«ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ»


      Το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές γιατί η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει να προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό για την πρόοδο της χώρας και των πολιτών της. Διέψευσε τις ελπίδες και προσδοκίες του λαού μας αφού οι υποσχέσεις της αποδείχθηκαν ψεύτικές. Κάθε μέρα που περνάει ενισχύει τη θέση ότι είναι η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση, αφού έκανε φτωχότερες δεκάδες χιλιάδες οικογένειες αφού το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία κυριαρχούν στον δημόσιο βίο μας, αφού επί των ημερών της η χώρα χάνει σε κύρος και σε αξιοπρέπεια..

      Το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές για να απαντήσει στη συνειδητή κυβερνητική επιλογή απαξίας και υπονόμευσης της δημοκρατικής μας λειτουργίας.
Όταν η Κυβέρνηση παραβιάζει κατάφορα κατ’ επανάληψη το ίδιο το Σύνταγμα και εξευτελίζει κατά τρόπο αλαζονικό τη Βουλή, η υπεύθυνη αντιπολίτευση υποχρεούται να αναζητήσει τρόπους ουσιαστικής αντίδρασης.

      Το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές γιατί είναι έτοιμο να κυβερνήσει, να ανοίξει έναν νέο ιστορικό κύκλο ουσιαστικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προς προοδευτική κατεύθυνση. Σήμερα έχουμε διαμορφώσει ένα πρόγραμμα με θέσεις και προτεραιότητες που στηρίζονται στις αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, του κοινωνικού κράτους και που έχουν αναφορά σε όλους τους Έλληνες και κυρίως τους πιο αδύναμους. Η διαμόρφωση μιας δίκαιης κοινωνίας προσδιορίζει τον νέο μας μεγάλο στόχο, είναι η μεγάλη μας δύναμη για τη νέα μας μεγάλη νίκη.